Moeders opgelet; Gabberkleding is terug van weggeweest

Gabberfans die in de jaren ’90 talloze raves bijwoonden en hier genoten van de muziek, het gezelschap en de saamhorigheid, hebben vandaag de dag waarschijnlijk carrière gemaakt of een gezin gesticht. Echter, als vader of moeder of als werknemer kun je nog steeds best Gabber zijn. Misschien is het niet echt verstandig om in je bomberjack een vergadering binnen te lopen, of terwijl je baby slaapt keiharde hardcore muziek te draaien, maar wat Gabbers echt geloven is dat de liefde voor de stroming van binnen zit. Eens een Gabber, altijd een Gabber en ook al is de populariteit afgenomen, er zijn vandaag de dag nog genoeg liefhebbers, zowel jong als oud. Dit zie je ook terug in de verkoopcijfers van Gabberkleding in Nederland.

Strakke snelle beats en een melodieus refrein

De Gabberstroming is in Nederland ontstaan en voort gegroeid uit een muziekstroom die uit Amerika over kwam waaien. Deze werd ontwikkeld als tegenhanger van de discomuziek, een stroming die steeds minder populair aan het worden was. Men was toe aan iets nieuws en de Gabbermuziek, met zijn snelle beats en herhaalde melodieuze refreinen, gaf hier invulling aan. Al gauw werd deze Gabberstroming zo populair dat er wekelijks tienduizenden fans samen kwamen bij zogenaamde raves. Ook nu trekken deze feesten nog vele duizenden bezoekers, zowel oude- als nieuwe fans. Hierbij hoort ook een karakteristieke klederdracht die je herkent uit duizenden.

Gabberkleding voor iedereen

Ook al is de kleding aardig met zijn tijd meegegaan, aan de basis is er niet veel veranderd. Gabbers vandaag de dag kleden zich nog steeds luchtig in beweeglijke kleding die je niet belemmert bij het dansen op de snelle muziek. Daarom zie je nog steeds trainingspakken gecombineerd met sportschoenen, een bomberjack of t-shirt met luide print of voor vrouwen een sporttopje met hotpants. Hiermee, samen met een heuptasje, een vlag, een waaier en een grote sleutelhanger, laat je zien dat je naast moeder, vader of werknemer, ook een Gabber bent in hart en nieren.